Materials en xarxa

Canal youtube del SIC

El secretariat interdiocesà de catequesi considera que ha arribat el moment d’actualitzar-se en el camp de les TIC. El primer dels passos en aquest procés de renovació ha estat la creació d’un canal de Youtube que s’ha llançat recentment.

Pantallazo de la página web del canal youtube del SIC

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és oferir als catequistes un espai de trobada en què puguin seguir de prop i en ocasions a temps real l’actualitat en el món de la catequesi.

Aquest nou projecte sorgeix per la consciència de la importància de la comunicació en el món de la catequesi. Això és el que ha portat a apostar per una nova estratègia comunicativa que se suma a la pàgina web, operativa des de fa uns anys, i precedeix als perfils de instagram i twitter, que també es preveu engegar.

 

Quiero Ver

Resultado de imagen de quiero ver

Web per iniciativa de l’Editorial Verbo Divino.

“Quiero ver” és una pàgina web que presenta un vídeo setmanal a partir de l’evangeli del diumenge.

Segons diu la pàgina, el vídeos estan realitzats per un grup de persones que somien veure la vida “d’una altra manera”. Els vídeos no demostren res, només volen suggerir, provocar, clarificar aquesta mirada.

Es pot subscriure i rebre cada setmana el vídeo per correu electrònic.

Té emmagatzemats tots els vídeos d’anys anteriors.

REFLEJOS DE LUZ.

Web de les  Agustines Missioneres, amb URL http://reflejosdeluz.es

Aquestes mateixes religioses ofereixen també un blog  “Reflejos de luz” , amb l’URL http://reflejosdeluz11.blogspot.com.es

El seu lema: “Dad gratis lo que gratis habéis recibido”. No sólo NO prohibimos sino que agradecemos la copia y difusión de los contenidos de esta web.

reflejos-de-luz-en-el-mundo

Web completíssima, amb tot tipus de recursos, molt colorida i dinàmica, segur que hi ha quelcom que podeu aprofitar per la catequesi, o per la vostra pròpia espiritualitat.

PADRENUESTRO.NET

Es defineix com “Portal cristiano con recursos, noticias, música, dibujos, textos, dinámicas de grupo…”  per tant, poca cosa més a dir, d’aquesta web que també està a facebook i twitter, que és un calaix de sastre creat a Guadix, i que ofereix coses tant curioses com un cantoral per ordre alfabètic.

web-padrenuestronet

La seva URL: padrenuestro.net

IMISION

Imisión és un projecte missioner de mans d’una interessant barreja de redactors de blog, creat pel sacerdot marianista Daniel Pajuelo, amb la intenció d’evangelitzar a través d’aquesta via tan jove i moderna que són les xarxes.

La seva URL: http://imision.org

FE ADULTA

24-recuperando-la-fraccion-del-panAquest portal  amb el sotstítol de “Cristian@s siglo XXI” i promogut pel Rafael Calvo, s’autodefineix així:

Este portal aspira a ser
una ayuda global para el cristiano
que quiere poner al día su fe.
En sus textos va conformando el pensamiento
de una renovada teología
ajustada al mensaje de Jesús de Nazaret
y aporta distintas herramientas
para vivir la fe y la espiritualidad
a nivel individual y en comunidad.

Feadulta comenzó a andar el 2 de junio de 2006. Nació con la pretensión de recoger las ideas de la nueva teología, para hacer ver a los descontentos con el sistema eclesiástico y dogmático que acaso no estaban tan equivocados, que había otra manera de pensar dentro de la Iglesia, respaldada por muchos teólogos comprometidos y por el propio Concilio Vaticano II. Desde un primer momento, quiso hacer honor a su nombre: fe adulta, para poner al día la fe.

Teniu aquí no només comentaris i articles, sino una libreria pròpia i una escola de formació, per tant, és una font per a treballar la fe del catequista.

La seva URL: http://www.feadulta.com/es/

IXCIS

canciones_ixcis

Web colorista i propera de la comunitat cristiana malaguenya IXCIS (paraula que en grec significa “Peix”, icona que va representar a Crist a l’Esglèsia primitiva), que se`ns presenta amb aquesta carta:

Querida familia:

En este punto de encuentro exponemos la recopilación de nuestros trabajos para su difusión gratuita para que siga llegando a todos LIBREMENTE DESDE LA GRATUIDAD lo que es de todos. Te agradecemos y te pedimos que tú también seas cauce gratuito de estos cantos y este Espíritu en tu familia, con tu gente, con tus amigos, en tu comunidad y en tu parroquia…

La seva URL: http://www.ixcis.org

ARGUMENTS

logoargumentsgr

Aquesta web ofereix recursos per a la catequesi del segle XXI, no només per la catequesi d’iniciació, sinó també per la catequesi familiar, i la de confirmació, ens permet treballar l’apropament a la fe a través de l’art, i del joc; fins i tot té un blog propi. 

Un entorn web útil, dinàmic, de fàcil access,  molt interessant.

La seva URL: http://www.arguments.es

VALIVÁN

Pàgina web de facturació familiar, que crea i difon materials audiovisuals de contingut cristià per públic infantil, en llengua castellana, a través del seu propi canal youtube; a la tenda virtual que també tenen, es poden aconseguir DVD, CD, Llibres i, fins i tot, descarregar alguns continguts.

La seva URL: http://www.valivan.com

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s